30 april 2017
10:00

Hörby FF Vit

Referat: IK Wormo Blå - Hörby FF Vit

Äntligen!! Solen mötte alla Exanbesökare denna söndagsmorgon. Långväga gäster från Hörby - alltid trevligt att möta nya lag! Två sjuka idag och Alex's dispens har fortfarande inte kommit :(. Nåväl - vet ju att killarna har kondis till att klara av spelet och matchen! Dock.....var vi absolut inte vakna i första halvlek och på kort tid rullade Hörbys bollar in i mål. Små misstag - bl a att man bara stod och tittade istället för att "gå på gubbar" och lite för offensivt spel som emellanåt gjorde att Davud och till sist Erdi - som tog en halvlek i målet denna dag - stod helt ensamma med tre-fyra anfallare. 6 skott på mål mot Hörbys 10 första halvlek. Men......det här laget. Dessa blå eleganter. De ger ju aldrig upp! Andra halvlek blev ett helt annat tempo och helt andra anfall och plötsligt kände man igen sig i det fina spel killarna kan få igång. Några som taggade igång på kanten var dels Erdi - som var lite besviken över ytterbackplatsen - men som fick rådet - jamen stick då - och det gjorde han! Och Ayham! Än en gång killar - visade ni publiken att ni kan mer och ni tog igen det mesta i andra - utom tyvärr målen. Som ......ju inte räknas i sammanhanget ;). Skottstatistik i andra: 9-9. Hjalmar ställde sig tryggt mellan stolparna i andra. Killarna visade också att de klarar av att "snurra runt" på lite platser. En förutsättning för att man ska bli en bra fotbollsspelare, är ju just att man testar på lite olika positioner så att man förstår hur varje position funkar. Är glad att se att ni fortsätter att spela från målvakt och uppåt. Det är så vi kommer att utveckla vårt anfallsspel. Det svåra är då man möter lag med mycket långbollar från målvakten - men det är bara att lära sig att backa hem snabbare. Jag är riktigt nöjd med andra halvlek idag killar! Ni visar att ni aldrig ger upp och bjuder på match "ända in i kaklet".